Web
Analytics
top of page

Tips voor trainers

RVC/Libanon '50 is een recreatieve vereniging waar ook op niveau gespeeld wordt. We willen dat niveau graag bewaken door goede trainers op teams te zetten. De meeste trainers komen uit onze eigen vereniging en om deze trainers scherp en gemotiveerd te houden organiseert TC altijd gedurende het jaar een aantal activiteiten voor de trainers. Daarnaast wil de TC trainers graag uitnodigen contact op te nemen mocht een trainer behoefte hebben aan begeleiding, ondersteuning of (kritische) reflectie. Of als je als trainer zelf een idee hebt voor een trainersactiviteit.

De TC faciliteert ook trainerscursussen vanuit de NeVoBo. Je krijgt dan een officiele NeVoBo licentie voor Volleybaltrainer, op niveau VT2, VT3 of VT4. Als je interesse hebt om een cursus te volgen of je bent geinteresseerd in de clinics die de NeVoBo organiseert, neem dan contact op met de TC: tc@rvclibanon50.nl .

Trainers die al een licentie hebben, moeten deze licentie "onderhouden". Dit houdt in dat de NeVoBo van trainers verwacht dat ze training geven op het niveau van hun licentie en dat ze hun kennis over volleybal up-to-date houden. Om je licentie te behouden moet iedere trainer daarom "Licentiepunten" halen. Licentiepunten verdien je door bijvoorbeeld training te geven, een andere trainer te begeleiden of workshops van de NeVoBo te bezoeken. Ook de Nederlandse Vereniging voor Volleybal Oefenmeesters (NVVO) organiseert bijscholing waarmee licentiepunten behaald kunnen worden, zie hier. 

Vier jaar na het behalen van je licentie moet je zelf verlenging van je licentie aanvragen, zie hier.  

De NeVoBo heeft richtlijnen opgesteld voor het systeem van licentiepunten. Een folder over deze richtlijnen is beschikbaar in PDF.

(Download hier de folder Licentiepunten)

 

Op het internet zwerven talloze oefeningen rond die je als trainer zou kunnen gebruiken voor je eigen training. Het gevaar is altijd dat je de essentie van een oefening die je niet zelf bedenkt, mist, maar het is wel leuk materiaal om inspiratie voor je eigen oefeningen uit te halen. Weet je een andere leuke link? Stuur 'm ons toe..!

Coaches Manual (FIVB)

De nieuwe 2011 versie staat hier (Engels)

Oefeningen

Een bekende site is Volleybaltrainer.eu, van Marco de Winter:
http://www.volleybaltrainer.eu/

Jammer genoeg op dit moment (november 2011) onder constructie, maar hou 'm in de gaten:
http://www.volleybaltrainers.com/

Ook te vinden op twitter: @vballtrainers. Inspirerende tweets met specifieke oefeningen, voorzien van linkjes naar hun eigen kanaal op Youtube (zie hieronder).

Een andere site met veel oefeningen is JES-Volleyball. Selecteer een "Category" om de verschillende oefeningen te zien:
http://www.jes-volleyball.com/volleyball/plays.html

Aangeraden door onze eigen Kim (D1) is de website Volleyball 1 on 1:
http://www.volleyball1on1.com/volleyball-drills

Een volleybal blog met oefeningen voor de volleybaltraining:
http://volleybaltraining.blogspot.com/

Filmpjes

Er zijn op het internet diverse leuke filmpjes van clinics te vinden. De TC probeert ze te verzamelen en hier te publiceren. Weet je andere links, stuur ons een mailtje, dan kunnen we ze opnemen in ons archief...

Het Youtube kanaal van de bovengenoemde volleybaltrainers.com-site:
http://www.youtube.com/user/Volleybaltrainers

YouTube kanaal met veel oefeningen "VolleyBall drills"
http://www.youtube.com/user/vballdrills#p/u/7/d6Jih-7waIE

YouTube kanaal van Kudda, zoek op "Volleyball"
http://www.youtube.com/user/jrice81#p/u

Een andere filmpjesbron is:
http://www.youtube.com/user/Coachvideosblogspot#p/u
Er is waarschijnlijk veel overlap met bovenstaande twee links.

bottom of page