Web
Analytics
top of page

Spelverdelersclinic enthousiast ontvangen!

 

Dinsdag 24 februari vond er bij RVC Libanon '50 een spelverdelersclinic plaats. De clinic werd gegeven door Elena Neve (Dames 1) en Elroy Bezemer (trainer topdivisieteam Prima Donna Kaas/Huizen). Beiden hebben lange tijd op nationaal niveau gespeeld als spelverdeler en wilden hun uitgebreide kennis graag met ons delen. 

 

De opkomst was groot. Spelverdelers, trainers, maar ook andere leden verzamelden zich in de kantine. De clinic begon met een deel theorie. De rode draad in het verhaal waren 3 fasen van het spelverdelen: zuiver spelen, tactiek en camouflage. Zodra een spelverdeler één van de fasen voldoende onder controle heeft kunnen de trainer en spelverdeler zich gaan focussen op een volgende fase. Naast het deel theorie dat de trainers hadden voorbereid, zijn ook veel vragen van spelverdelers en trainers beantwoord. 

 

Vervolgens werd het tijd om de theorie in de praktijk te brengen. Op 3 velden werd training gegeven aan Dames 1, Dames 2 en Dames 3. Spelverdeelsters van andere teams werden ook bij deze groepen ingedeeld. Op alle velden werd dezelfde oefening gedraaid onder leiding van de eigen trainers waarbij Elroy en Elena rondliepen om extra aanwijzingen te geven. 

 

Al met al was de clinic wat ons betreft een groot succes. Als je wilt laten weten wat je van de clinic vond of een idee hebt voor een volgende clinic kun je altijd contact met ons opnemen via tc@rvclibanon50.nl . Als laatste willen wij Elena en Elroy hartelijk bedanken voor het geven van de clinic. 

 

Met vriendelijke groet,

De Technische Commissie

bottom of page