Web
Analytics
top of page

Welkom bij RVC/Libanon '50

De oudste volleybalvereniging van Rotterdam

RVC/Libanon ’50 is een volleybalvereniging­ voor volwassenen in het hart van Rotterdam. Onze sportieve uitvalsbasis is Sporthal Kralingen (Slaak 15), aan het randje van centrum Rotterdam. Bij RVC/Libanon ’50 draait het niet alleen om sportieve prestaties. Feestjes, etentjes en gezellige toernooien horen er ook bij.
 
RVC/Libanon ’50 is niet alleen een van de oudste Rotterdamse volleybalverenigingen, het is zeker de gezelligste en meest enthousiaste volleybalclub van de stad. Van student tot ouwe rot, elk team is een mengelmoes van volleyballiefhebbers.

 

Teams
RVC/Libanon ’50 heeft 11 competitieteams (van 3e klasse t/m 3e divisie) en 11 recreantenteams. Onze trainingen vinden plaats op de dinsdag en de donderdag. De thuiswedstrijden spelen we op zaterdagen, de recreanten komen veelal op donderdag of vrijdag in actie.

Geschiedenis
RVC/Libanon ’50 is ontstaan door een fusie van RVC en Libanon ’50.
 
Libanon ‘50 is in 1950 opgericht door een stel studenten van de “Libanon scholengemeenschap”. De oprichting ging als volgt: “.. de eigenlijke oprichtingsvergadering vergde eigenlijk maar weinig tijd. In 1950 deden we met z’n allen mondeling eindexamen in de eerste twee weken van juli. Dat leverde voor ons geen moeilijkheden op. Toen we klaar waren, kwam op zondagochtend 23 juli 1950 een groep van 10 man bij elkaar in de sigarenzaak van Neleman op de Goudserijweg. De bespreking duurde slechts kort. Het doel was immers duidelijk voor iedereen; verder gaan met samen volleyballen nu dit in schoolverband onmogelijk werd. Allereerst werd als naam Libanon ’50 gekozen, daarna werd de contributie vastgesteld op fl1,- per maand. Door de directeur van de school erevoorzitter te maken, hielden we de band met de school vast en hielden we vrije toegang tot de zaal en het materiaal van de school…”, aldus een van de oprichters, Kees van Dort.
 
RVC is een vereniging die in de jaren ’70 is ontstaan. Deze vereniging had daarvoor al vele namen gehad, waaronder SMASH, AMVJ, AMVJ/ RLVC, Gerard de Lange en VIANO. Oorspronkelijk is SMASH opgericht in 1950 door een clubje volleybalvrienden. Zij speelden in die tijd in een gymnastieklokaal aan de Van Speijkstraat. Ton van Yperen schrijft hierover het volgende: “Midden in de zaal stond een 2 meter hoge, ronde, zwarte potkachel met een scherm eromheen. Hij brandde op kolen en in de winter moesten we oppassen om de kachel niet aan te raken. Het net hing er namelijk vlakbij." Uiteindelijk zijn RVC en Libanon ’50 in 1982 gefuseerd. Aangezien Libanon alleen bestond uit herenteams en RVC meer damesteams had, vulden deze twee verenigingen elkaar perfect aan.

 

Meer informatie?
Meer weten over de teams en alle activiteiten? Kijk gerust rond op onze site en Facebook. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
bottom of page